Corian


Vedlikehold Corian® benkeplate

Disse rådene har DuPont™ laget for å svare på dine spørsmål om hvordan man behandler innredninger av Corian®. For å bevare den fine glansen, anbefaler vi deg å følge våre vedlikeholdsråd nøye. Da kommer Corian® til å beholde sin vakre finish i lang tid.

Corian® er ikke vedlikeholdsfritt, men krever kun minimalt stell for å se flott ut.

For den daglige rengjøringen er det nok å tørke av Corian® med en myk klut og rent vann. De fleste flekker og fett tas bort med vann og flytende oppvaskmiddel, f.eks. Zalo.

Hele overflaten bør rengjøres nøye av og til, for at glansen ikke skal bli ujevn.

Bruk et rengjøringsmiddel med mild slipeeffekt, f.eks. Jif, til Corian® som har silkematt finish og flytende oppvaskmiddel for høyglansoverflater. Rengjør hele overflaten med en klut og med myke sirkelbevegelser. Skyll med vann og tørk med papir eller myke kluter.

Hvis du ikke blir fornøyd med glansen eller om finishen er blitt ujevn, kan du alltid polere opp en overflate av Corian®

Hvis du har oppvaskkum av Corian®

Trinn 1 normal rengjøring

Trinn 2 bruk oppvaskmiddel eller mild skurekrem og en hvit skuresvamp

Trinn 3 full oppvaskkummen med varmt vann (ikke kokende). Tilsett 1-2 t.sk. oppvaskmaskinmiddel og la det stå i noen timer, eller over natten. Vask med en kost, skyll og tørk av

Flekkfjerning

Forsøk med de enkle løsningene først. Hvis det fremdeles er flekker, bruk litt mild skurekrem på en klut og gni med lette sirkelbevegelser.

Unngå grove skuresvamper i det daglige renholdet. Sterke slipemidler eller den grønne siden på skuresvampen (som Scotch-Brite™), skal kun brukes til å fjerne svært vanskelige flekker. Etter bruk av slite sterke midler, bør man sørge for at overflaten som er behandlet, får tilbake sin glans ved å gjenta prosedyren beskrevet under punktet "Hele overflaten bør rengjøres ...".

Vi anbefaler å bruke en spesiell rengjøringspakke som er utviklet for kjøkken, butikkinnredninger og offentlig miljø. Den kan bestilles gjennom DuPont Corian®.

Grafitti, tusj og kulepenne - intet problem! Vaskes enkelt bort som forklart under punktet flekkfjerning.

Brannmerker og andre vanskelige flekker tas bort med skuremiddel og en fin svamp.