Vedlikehold


GENERELT OM MØBEL- STELL OG VEDLIKEHOLD

Normal nedbrytning over tid - utseendeforandring og forringelse - spesielt av tekstiler og hud, som følge av bruk og slitasje, må påregnes på alle møbler. Dersom et nytt møbel mot forventet har en mangel, må du som kjøper innen rimelig tid etter at du har oppdaget mangelen - eller burde ha oppdaget den, gi salgsstedet melding om at du vil klage på mangelen.

For at møbelet skal ta seg godt ut så lenge som mulig, er det viktig at du tar godt vare på det. Husk at verken møbelhud eller møbelstoffer er selvrensende eller vedlikeholdsfrie og påvirkes av både ytre- hud, hår, syreholdig svette og fargesmitte fra dongeribukser. I tillegg etterlater også søl merker som må behandles umiddelbart.

Sofaer og stoler er de møblene som i størst grad blir brukt. Derfor er det viktig at en har kunnskap om møbelhud- og møbeltekstilers egenskaper og kvaliteter, for å kunne vite hvordan disse på best mulig måte vedlikeholdes og rengjøres. Likevel må du beregne normal slitasje/nedbrytning over tid.

Vedlikeholdsveiledningen nedenfor beskriver anbefalinger for støvtørking, rengjøring og flekkfjerning i forhold til både møbeltekstil, møbelhud, tre og noen andre vanlige møbeloverflater. For veiledning om stell/vedlikehold av nytt møbel, kontakt butikk/leverandør som har solgt møbelet eller produsenten.

Mer informasjon om: